Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України (посмертно) пілоту Андрію Пільщикову (позивний Джус), який загинув у серпні 2023 року, та Денису Бадиці – льотчику-штурману з Вінниччини. Звання Героя України (посмертно) отримав і воїн з Вінниччини Владислав Бомбела.

1 жовтня відзначають День Захисників і Захисниць України. З нагоди свята президент Володимир Зеленський присвоїв звання “Герой України” по­смерт­но. “Золоту Зірку” отримали рідні льотчика-штурмана Дениса Бадіки та воїна Владислава Бомбели з Вінниччини, пілота Андрія-Джуса, який служив у Повітряних силах ЗСУ.

Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

Старший лейтенант Денис Бадіка був один з тих, хто на вертольотах проривався до “Азовсталі”. 31 березня 2022 року екіпаж Мі-8 евакуював з оточеного Маріуполя важкопоранених. На зворотному шляху, коли гелікоптер піднявся в небо, його збили російські окупанти.

Повернути залишки тіла для поховання вдалося лише через понад 26 місяців. Денис Бадіка був родом з Вінниці, служив  у  16-й окремій бригади армійської авіації «Броди».

Владислав Бомбела родом з села Бирлівка Бершадської громади. 29-річний захисник загинув у липні на Донеччині смертю Героя.

Вічна пам’ять вам, воїни!  Низький уклін вам, батьки, що виховали таких Героїв. Ми живемо в час Героїв, поряд з Героями та завдяки Героям.

Тетяна Квасюк