Бійці ЦАХАЛ виявили ракетні комплекси, гранатомети, тонни вибухівки.

Під час наземних операцій на півдні Лівану армія оборони Ізраїля виявила у тунелях “Хезболли” багато зброї, зокрема і російської. В тунелях знайшли реактивні піхотні вогнемети МРО-А і ПТРК “Конкурс” російського виробництва. Крім того, під час операцій за останні кілька місяців було виявлено 20 російських протитанкових ракетних комплексів “Корнет”, радянські ручні протитанкові гранатомети РПГ-29 “Вампір”, РПГ-27 “Таволга та РПГ-7.

Також було виявлено багато ракет різних типів, близько 30 тонн вибухівки, десятки приладів нічного бачення, понад 1000 документів розвідки, десятки фотоапаратів, карт, аерофотознімків та засобів спостереження.

Як відомо,1 жовтня Іран вчинив масовану ракетну атаку на Ізраїль. Одночасно було запущено 180 ракет. Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати скоординують разом з Ізраїлем відповідь на атаку Ірану. Президент Туреччини Реджеп Ердоган прокоментував військову операцію Ізраїлю у прикордонних районах Лівану та заявив, що наступною ціллю ізраїльських військ може стати Туреччина.

Міністерство закордонних справ України виступило з гострим засудженням ракетного обстрілу, здійсненого Іраном проти Ізраїлю ввечері 1 жовтня 2024 року. У заяві МЗС підкреслено, що цивільні люди не повинні страждати від таких атак.