У центрі Монако, серед розкішних суперкарів, помітили незвичного гостя – Porsche 911 GT3 з українськими номерами. На перший погляд, нічого особливого, але уважні спостерігачі помітили, що номерні знаки спорткара, хоч і схожі на британські, насправді київські – серії КА.

Цей факт викликав чимало запитань. Невже власник такого дорогого авто (а ціна нового Porsche 911 GT3 в Україні перевищує 10 мільйонів гривень) намагається приховати своє походження? Журналісти автомобільного видання “ТопЖир” провели власне розслідування і з’ясували, що номерні знаки дійсно належать Porsche 911 GT3 2022 року випуску, зареєстрованому в Києві.

Можливо, власник просто не хоче привертати зайву увагу до своєї персони, адже Монако відоме як місце проживання багатьох заможних людей. А може, це просто спосіб виділитися з натовпу, адже Porsche 911 GT3 і без того привертає погляди своїм агресивним дизайном та спортивним характером.

Нагадаємо, що Porsche 911 GT3 – це екстремальна версія культового спорткара, призначена для треку. Вона оснащена 4,0-літровим атмосферним двигуном потужністю 510 кінських сил, який дозволяє розганятися до 100 км/год за 3,4 секунди та розвивати максимальну швидкість 318 км/год.

Окрім потужного двигуна, Porsche 911 GT3 може похвалитися покращеною аеродинамікою, зменшеною масою та спортивною підвіскою. Все це робить його ідеальним інструментом для швидкісного проходження поворотів на гоночному треку.

Цікаво, що український Porsche 911 GT3 був помічений поруч із новим суперкаром Ferrari SF90 XX. Можливо, власник вирішив випробувати свій спорткар на легендарних дорогах Монако, або ж просто насолодитися атмосферою цього розкішного міста.

Як би там не було, поява українського Porsche 911 GT3 в Монако викликала неабиякий інтерес. І хоча мотиви власника залишаються загадкою, одне можна сказати точно – цей спорткар не залишиться непоміченим.

Як і тисячі інших дорогих автівок на українських номерах, припаркованих біля європейських 5-ти зіркових готелів.
До речі, західні політики з огляду на віпавтоекспансію з України, вже публічно запитують: "То хто кому, насправді, має допомагати фінансово? Бо у більшості європейців грошей на такі суперкари немає..."