Місцеві телеграм-канали ще з вечора почали розповсюджувати інформацію щодо ракетної небезпеки та існування цілі поблизу Вінниці та Жмеринки. Втім, офіційні джерела не підтверджують це. А у Повітряних Силах підтвердили збиття ворожих «Шахедів» в області. У Вінницькій ОВА не коментують події.

Загалом, як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, з 21-ої години 2 жовтня по 7-у годину 3 жовтня ворог радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 105-ти ворожих безпілотників противника типу «Шахед» (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ, мис Чауда).

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 78 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях.

Один безпілотник полетів у напрямку білорусі, 23 ворожі БпЛА локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється.