26 вересня ветерани взяли участь у промотурі з гастрономічною тематикою «Смак по­дільської кухні».

Вони відвідали еко-ферму «Аль­пійка», де ознайомились з процесом крафтового виробництва, скуштували козячі сири та морозиво. Готували разом з відомою вінницькою шеф-кухаркою Вікторією Науменко її авторський борщ на вишнях.

Ще одна локація — палац Вітославських-Львових у с. Чернятин Жмеринського району. Для ветеранів влаштували екскурсію палацовою кухнею. На завершення — відвідали садибу зеленого туризму «Подільська родина» та взяли участь у майстер-класі з приготування «жайворонків» з тіста. До того ж дізналися про процес виготовлення хліба. Це була чудова нагода ознайомитися з унікальними особливостями подільської кухні.

«Я вважаю, що цей проєкт є ще однією чудовою складовою системи соціальної адаптації ветеранів війни на Вінниччині. Під час подорожі Захисники не просто насолоджуються мальовничими краєвидами, дізнаються про історію тих місць, у яких вони, можливо, бували, але не знали, скільки усього цікавого та захопливого вони у собі приховують, куштують смачні страви подільської кухні, але й поринають у теплу і дружню атмосферу, спілкуючись зі своїми побратимами», — розповідає про промотур Наталя Заболотна, перша заступниця начальника Він­ницької ОВА.

Проєкт організовано департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА в рамках реалізації Програми розвитку туризму у Вінницькій області на 2021-2027 роки. Зазначимо, що на Вінниччині відбулося вже 3 промотури для ветеранів війни.