Кажуть, він йшов додому, бо скучив за іграшками та телевізором! А вихователька не помітила, як малий «утікач» «зробив ноги» із ясельної групи! Бо дітей в садочку багато, і поки всіх одягнеш… Тому Луку вже біля дороги зупинила «хороша тьотя», що, на щастя, гуляла тут із дитячим візком! А якби малий вийшов на дорогу чи на дитину напали бродячі пси? Невже хлопчика ніхто не шукав?

– Після цього випадку в дитячому садочку №26 ми провели службову перевірку та встановили всі обставини! Виявилось, що вихователька бачила, як дитина вийшла із групи, але не могла покинути решту дітей, — прокоментувала ситуацію із Лукою директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко. – І поки всі діти одяглись, цей хлопчик вже дійсно був на вулиці! Бо ворота там були відчинені для візитів батьків, і дитина просто безперешкодно ними вийшла. Ми вдячні жінці, яка помітила дитину і повернула її в садочок, бо поки вихователька вибігла, могло трапитись будь-що… Але обійшлось! І за результатами службової перевірки вихователька, що не догледіла цього хлопчика, отримала догану. По всіх дошкільних закладах Вінниці було посилено контроль вихователів за дітьми.

Нагадаємо, що саме 28-річна Оксана наздогнала Луку перед дорогою і на руках повернула маленького хлопчика в садочок… За її словами, на момент «втечі» дитину із персоналу садочка ніхто не шукав… А малий тим часом вже йшов вулицею великого міста шукати свою маму!

Вже відомо, що вихователька після цього випадку вибачилася перед батьками Луки і сама пережила серйозний стрес! Так само батьки хлопчика не мають претензій до неї та провели із малим втікачем «виховну бесіду».

Сергій Годун