5 жовтня  срібна призерка Паралімпіади Марія Шпатківська та ветеран російсько-української війни Євген Букша повінчалися. Вінчання провели у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці.

Про це повідомляє Суспільне Вінниця.

Пара познайомилася під час реабілітації. Євген Букша служить в 81 бригаді десантно-штурмових військ та втратив ногу під час боїв на Луганщині. Військовий проходив протезування у Вінниці, де Марія працювала реабілітологом. Дівчина допомагала робити йому перші кроки на протезі.

“Змушувала мене ходити на реабілітацію. А це ж не завжди хочеться, хочеться полежати, своїми справами позайматися, з хлопцями поговорити. У мене почало виходити, стала краща ходьба, прийшло розуміння”, — розповів Євген.

Чоловік зробив пропозицію через 9 місяців після знайомства. Пропозицію зробив, написавши повідомлення:

“Перед олімпіадою були другі збори. Місяць мене не було дома. І тут смс-повідомлення: “Вийдеш за мене”?, — “Вийду”, — поділилася Марія.

Саме Євген, за словами Марії, надихнув її поїхати на Паралімпійські ігри у Париж. Каже, що без підтримки коханого срібло не здобула б. Тим часом Євген Букша, завдяки Марії, почав займатися велоспортом. Розповідає, що інколи й сам забуває, що має протез. Підтримати наречених прийшли рідні, друзі та побратими Євгена.

Нагадаємо, під час літніх Паралімпійських Ігор легкоатлетка Марія Шпатківська виграла срібну медаль у штовханні ядра. Дівчина вперше виступала на змаганнях подібного рівня.