7 жовтня, уродженець Козятина на Вінниччині, великий прихильник РПЦ, оголошений у розшук депутат з групи «Відновлення України» Артем Дмитрук з’явився на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Інші члени правоохоронного комітету були дещо здивовані появою втікача. Проте він включив камеру і його було добре видно та ідентифіковано….

Дмитрук втік з України до оголошення у розшук до Молдови, а звідти політик перебрався до Лондона. Формально він є депутатом, членом комітету, тому має право голосувати онлайн. Голосував він за зміни до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення кримінальної відповідальності за зараження інфекційними хворобами або інфікування їх збудниками.

Нардеп фігурує у справах, які відкрили після бійки в Одеській міськраді у січні 2022 року, а також через побиття військового у Києві торік у жовтні. Залишив межі країни він 24 серпня, а 9 серпня Дмитрука оголосили в міжнародний розшук.

Також працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом особам, які незаконно переправили його через державний кордон через так зване Придністров’я.