П’яній хазяйці задається питання:

– Де намордник?

– А я не кусаюсь!

Не всі собаки хворі на сказ, але ніхто не хоче постраждати навіть від “звичайного” укусу. Дівчина померла після укусу улюбленого кота.

НЕБЕЗПЕКА. Але як інколи “скажений” хазяїн реагує на зауваження про собаку? Іноді намордник хотілось би побачити не лише на собаці… Навіть відомому боксеру відкусили вухо. Це зробив Майкл Тайсон.

ВІДПОЧИНОК. На красивому зеленому газоні вже не сядеш на пікнік – все “заміновано”. Це прогалини культури. Але давайте хоча б з гумором і медичним нахилом розглянемо, що спільного між сказом і білою гарячкою.

СКАЗ — це страшне захворювання, що передається через укус інфікованої тварини. Основні симптоми включають агресію, дезорієнтацію і рясне слиновиділення..

АЛКОГОЛЬНИЙ ПСИХОЗ, відомий як біла гарячка, настає після тривалого запою і різкого припинення вживання алкоголю.

Що Спільного? Дезорієнтація, яскраві галюцинації і параноя, що робить хворого вкрай непередбачуваним.

АГРЕСІЯ. Хворі обома захворюваннями схильні до агресивної поведінки. Вони можуть нападати на оточуючих, думаючи, що захищаються. Уявіть собі, що наш герой намагається “впіймати” неіснуючих тарганів у своїй кімнаті, тоді як його пес дивиться на нього з подивом: “Хто з нас скажений?”

ПАТОЛОГІЧНЕ СП’ЯНІННЯ. Випивша людина сама перетворюється на звіра: “А я нічого не пам’ятаю, бо я п’яний був”. Чоловік навіть не хворий на алкоголізм, але йому алкоголь протипоказаний абсолютно.

Головне — не забувати, що в обох випадках необхідне негайне медичне втручання.

НАРКОЛОГІЯ. Якщо гальма не працюють, то лекції не допоможуть. І метод кодування також не підніме на новий рівень. Будь-яка залежність потребує особливого методу там, де не допомогли інші. Саме тому ми не прихильники тимчасових результатів. Це метод “Свобода без кода”.

АЛКОГОЛІЗМ. Залежність зникає раз і назавжди і при дотриманні тверезості не повертається ніколи в житті.

ТРАВКА. КУРІННЯ. ІНШЕ. Тяга зникає також повністю та відразу – навіть без попереднього утримання від вживання.

ДО МІСТА НАД БУГОМ ЇДУТЬ ЗДАЛЕКУ:

Вінниця. Вулиця Пирогова 107- А знаходиться на Поділлі — треба їхати до вулиці Зодчих 22. Попередній запис лише за номерами: 098-281-58-23; 073-281-58-23; 050-281-58-23.                    Вінниця. Мікрорайон «Поділля». Всеукраїнський Центр «Свобода без кода!».

Доктор Олександр Овсянюк.