Днями в Телеграм-каналі з’явилася шокуюча інформація, що нібито у Хмельницький морг привезли 215 загиблих героїв: 

– Тіла тримають у морзі в холодильнику. Видають по 2-3 тіла, щоб люди не знали, як масово гинуть хлопці і які великі втрати. Щоб люди не робили бунт. Останнім часом дуже багато загиблих почали привозити. Чому такі великі втрати? Що коїться?

Це шокуюче повідомлення зрозуміло, що не залишить байдужим кожного. Наші кореспонденти у Хмельницькому провели власне розслідування.

Невже й справді у Хмельницькому приховують від людей таку страшну інформацію? Ми попросили своє довірене джерело на місці розвідати ситуацію. На власні очі ця особа побачила, що в морзі й близько немає 215 загиблих воїнів, про які згадувалося у дописі. На той момент у морзі перебувало два тіла міських жителів. Із розмови з працівниками моргу дізналися також, що тіла загиблих, як правило, доставляють у морг судово-медичної експертизи, інших померлих – до моргу патолого-анатомічного центру. Але ні в одному, ні в іншому, наголосимо знову, немає такої великої кількості холодильних камер, щоб одночасно зберігати тіла понад двох сотень воїнів.

Директор Хмельницького обласного патолого-анатомічного центру Лілія Синчишена також спростовує інформацію з Телеграм-каналу, називає її недостовірною.

Усі ми розуміємо, що втрати на фронті дуже великі. Війна не щадить, війна вбиває. І Перемоги без жертв теж не здобути. Та, мабуть, у тривожному посилі: «великі втрати», «що коїться?» – криється спроба ще більше нагнати жаху, ще більше роз’ятрити рани усіх, хто чекає рідних із фронту. Підірвати віру в силу наших воїнів, посіяти страх про неминучу поразку. Не піддаваймося впливові фейків, не втрачаймо пильності посеред інформаційної війни. А усіма силами, кожен на своєму місці, допомагаймо наближати Перемогу – конкретними справами і щирою молитвою.