Завдяки участі у конкурсі від Благодійного фонду «МХП — Громаді» у Липовецькій міській лікарні з’явився новий багатофункціональний операційний стіл із додатковим ортопедичним обладнанням, що дозволяє лікарям швидше та зручніше проводити операційні втручання.

«Вінницький Хаб МХП завжди комунікує з органами місцевої влади, завдяки чому ми знаємо їхні проблеми. Коли до нас звернулися з Липовеччини із запитом на закупівлю цього обладнання, ми тривалий час займалися пошуками найякіснішого устаткування. Після ретельного моніторингу пропозицій прийшли до висновку, що саме цей операційний стіл найкраще підійде, — розповів регіональний директор Центрального регіону Вінницького хабу МХП Володимир Романюк. — Ця лікарня наразі активно розвивається, модернізується. Плануємо й надалі надавати всебічну підтримку, щоб цей медичний заклад став одним із найкращих в області».

«Цей багатофункціональний стіл збільшив можливості надання допомоги нашому населенню. Під час операції ми можемо зробити рентгенівський знімок, а за допомогою ортопедичної приставки лікарям швидше та зручніше проводити операційне втручання. На ньому ми вже провели кілька операцій, — поділився директор Липовецької міської лікарні Володимир Яблонський. — Дякую нашим спонсорам та сподіваємось на подальшу співпрацю для розвитку лікарні».

Нині міська рада спрямовує чималі зусилля на розвиток місцевої медицини. Віктор Бичков, міський голова Липовця, зауважив — депутатський корпус спочатку зробив заміну очільника місцевого медзакладу, тепер — своїми рішеннями роблять все, аби місцева лікарня була однією із кращих у області.

«Ми значно збільшили фінансування як і первинної, так і вторинної ланок надання медичної допомоги. За допомогою залучення спонсорських коштів зробили базовий ремонт в інфекційному відділенні, закупили хірургічні крісло та ліжко. Також виграли обласний конкурс на придбання інклюзивного реанімобіля, а на нещодавній сесії виділили ще 1,5 мільйона гривень для закупівлі лапароскопічної стійки. У планах — облаштувати зручні палати для наших пацієнтів», — наголосив Липовецький міський голова Віктор Бичков.

Органи місцевого самоврядування активно комунікують із представниками локального бізнесу та спонсорами для сприяння розвитку Липовецької громади, — зауважує Віктор Бичков. Розповідає, що до відновлення інфекційного відділення лікарні долучились близько 30 меценатів, однак найефективні­ше партнерство у них налагоджено із Благодійним фондом «МХП-Громаді» та Вінницьким хабом МХП. Наголошує, що МХП допомагає у певних проєктах, до того ж, громаді вдається ставати переможцями різних конкрусів, що проводить компанія для органів місцевого самоврядування та жителів громади.

«Благодійний фонд «МХП — Громаді» щороку проводить конкурс «Час діяти, Україно!», і я дуже вдячна Липовецькій громаді за їх активність. Вони написали чудову проєктну заявку. В нашій практиці таких унікальних проєктів ще не було, і конкурсна комісія одноголосно його обрала. Зараз ми бачимо, що недаремно його підтримали, адже результат перевищив наші очікування. Цього року у цій лікарні ми вже реалізували проєкт по конкурсу «СпільноФонд» із заміни комунікацій в інфекційному відділенні. Громада співфінансувала 75 тисяч гривень, і стільки ж коштів виділили ми. Наразі голова громади хоче розвивати цей проєкт та залучити інвесторів до ремонту боксів інфекційного відділення. Думаю, що ми також підтримаємо цей проєкт», — наголосила менеджерка із соціальних проєктів Благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Поліщук.

«За довгий та плідний час співпраці із Благодійним фондом «МХП-Громаді» ми спільно реалізували різноманітні ініціативи. Зокрема це реконструкція дорожнього покриття, дитячих майданчиків, харчоблоків, музейної кімнати. Також спонсори підтримують і духовний напрямок — вже виділили 100 тисяч гривень для відновлення української церкви. А сьогодні дякуємо за допомогу в оновленні нашої лікарні», — по­ділився Віктор Бичков.

Міський голова Липовця Віктор Бичков передав подяку за плідну співпрацю та всебічну підтримку директору Вінницького хабу МХП Володимиру Прокопчуку від Липовецької громади.

З Липовця –
Андрій ВЛАСЕНКО