Серед ветеранів війни відбувся відкритий обласний турнір з волейболу сидячи. Змагання були приурочені до Дня захисників та захисниць України.

У турнірі взяли участь команди з Вінниці, Житомира, Чернігова та селища Макарів (Київська область).

1 місце посіла команда з Житомира, 2 – селища Макарів, 3 – з Чернігова, 4 – з Вінниці.

Наталя Заболотна зазначила, що потрібно робити усе можливе задля того аби напрямок ветеранського спорту активно розвивався: «Пам’я­таю нашу першу зустріч влітку, присвячену створенню координаційної ради з питань спорту ветеранів війни та розвитку адаптивних видів спорту, за участі народної депутатки Ірини Борзової, ветеранів, федерацій. Зараз же ми вже маємо команду з волейболу сидячи, яка бере участь у змаганнях у різних куточках України».

Завдяки співпраці регіонального центру фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та Центрального військового шпиталю, на базі спортивного комплексу обласної комплексної ДЮСШ було створено команду з волейболу сидячи. До її складу увійшли хлопці, які проходили реабілітацію у шпиталі.

Варто зауважити, що спорт є потужним інструментом соціальної адаптації, інтеграції та допомоги ветеранам і ветеранкам повернутися до цивільного життя. Крім того, фізична активність сприяє не лише зміцненню тіла, а й допомагає налагодити нові соціальні контакти, покращуючи емоційне самопочуття та психічне здоров’я.

Перша заступниця начальника ОВА також висловила вдячність усім учасникам та учасницям: «Нехай цей турнір запам’ятається кожному неймовірною енергетикою, товариською атмосферою, яскравими перемогами».