Минулого тижня Вінницька міська рада разом з громадою та Міжрегіональним координаційним центром передала чергову партію «залізних птахів». 150 FPV-дронів відправили на фронт для бійців одразу трьох військових частин – зі спец­під­розділу ГУР МО KRAKEN, однієї з меха­ні­зо­ваних бригад та однієї з бригад Нацгвардії.

З військовослужбовцями зустрілися секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, а також депутати Вінницької міської ради й координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Олександр Мельник та Ярослав Матвійчук.

«Безпека та оборона» залишається незмінним пріоритетом Вінницької міської ради, тож цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн. На сьогодні ця сума зросла до 1 млрд 210 млн грн.

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський переконаний, що громада Вінниці докладає чимало зусиль для того, щоб оборонці відчували турботу та підтримку.

«Наша команда вчергове допомагає Захисникам та Захисницям України. Ми передаємо 150 FPV-дронів, для підрозділів Збройних Сил України, які несуть службу на східному напрямку фронту. Ці дрони покращеної модифікації: тут потужні двигуни, акумулятори та процесори, стабілізована камера, а також вони витримують вагу до 1,5 кг», – сказав Павло Яблонський.

Раніше цим бійцям вже передавали дрони Mavic 3T, монокуляри, приціли, тепловізори, і звісно, FPV-дрони.

За словами оборонців, кожен такий «залізний птах» має важливе значення на лінії фронту, адже без дронів вести війну фактично неможливо. Це потужні засоби, які допомагають відбивати ворожі штурми і одночасно уникати зайвих ризиків для життя та здоров’я. Вони подякували за чергову допомогу у наближенні Перемоги:

«Хочу подякувати Вінниці за таку підтримку. Разом до Перемоги! FPV-дрони — це ефективна зброя, яку ми використовуємо безпосередньо на лінії зіткнення для знищення ворожої техніки. Ми тримаємо оборону на східному напрямку», — сказав військовослужбовець однієї з вій­ськових частин, які отримали допомогу від Вінницької міської ради, Вінницької громади та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Вінницька міська рада підтримує 37 військових частин.

Сергій Годун