Коштом гранту після перемоги в конкурсі в громаді відкрили новий дитячий майданчик. Нещодавно відбулось його офіційне відкриття.

В Іллінцях дитячий майданчик був побудований ще в 2011 році, але з часом цей ігровий простір став непридатним для використання. Частину грошей виділили із місцевого бюджету, решта — грантові та благодійні кошти.

«У такий складний час ми хотіли подарувати дітям трохи радості. Три місяці тому розпочали реконструкцію майданчика. 280 тисяч гривень — це гроші з місцевої казни. Також залучили до справи місцевий бізнес, а ще взяли участь у конкурсі, який проводив БФ «МХП — Громаді» і виграли його. Грант становив 100 тисяч гривень. І такими спільними зусиллями зробили нашим діткам сучасний ігровий простір», — каже Іллінецький міський голова Володимир Ящук.

До облаштування простору підійшли прискіпливо. Зробили його модерново: встановили нову спеціалізовану гумову підлогу, сучасні гойдалки та гірки.

Регіональний директор Центрального ре­гіону Вінницького хабу МХП Володимир Романюк зазначив, що з такими громадами, як Іллінецька, дуже легко співпрацювати, і саме з них варто брати приклад.

«Дуже класна громада, дуже спроможна, ініціативна та креативна. Це ви можете побачити, пройшовшись по самих Іллінцях, навіть околицями. У них все є. Таким громадам легко допомагати, тому що вони тебе навіть підштовхують до співпраці. Конкурсна комісія надала перевагу їхньому проєкту. Тепер можемо бачити гарний результат. Ми не помилилися у виборі переможців, адже діти — це наше майбутнє», — каже Володимир Романюк.

Всеукраїнський конкурс соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!» має на меті сприяти вирішенню важливих соціальних проблем громад шляхом фінансової підтримки локальних соціальних іні­ціатив, як відповідь на виклики війни. Такий конкурс компанія МХП проводить у 13 областях України. Участь у ньому можуть брати: органи місцевого самоврядування, комунальні установи, підприємства, організації, освітні заклади, заклади охорони здоров’я, громадські об’єднання.

«Проєкт «Час діяти» реалізується вже дуже багато років. Ми маємо вже гарну практику. Оголошуємо його навесні. До участі запрошуються громади і комунальні установи, які подають заявки на якість покращення у місті, — розповідає Тетяна По­ліщук, менеджерка со­ціальних проєк­тів Благодійного фонду «МХП-Громаді». — У даному випадку Іллінці подали конкурсну роботу. У аплікаційній формі детально розписали нагальність створення такого дитячого простору в центрі міста. Хтось скаже, що такі проєкти не на часі, тому що кошти варто спрямовувати на військові потреби. Але ж нашим дітям потрібні розваги, і ми намагаємось підтримувати такі проєкти, які дійсно допомагають ставати нашим громадам кращими», — зазначила Тетяна Поліщук.

Це не перша перемога Іллінеччини в конкурсі від БФ «МХП – Громаді». За словами Володимира Ящука, міського голови Іллінців, громада давно має тісні та дружні стосунки з МХП. Компанія підтримує їхні ідеї та ініціативи. Мають спільні напрацювання, якими готові поділитися, аби інші громади могли перейняти досвід.

З Іллінців –
Людмила ЛОЗОВСЬКА