На початку жовтня у Калинівському районному суді почався розгляд справи стосовно священника Калинівського благочиння УПЦ. Чоловіка звинувачують у поширенні ворожої пропаганди та вихвалянні окупантів.

Про це повідомляє місцеве видання Калинівка.city.

1 жовтня відбулося підготовче судове засідання, у ході якого офіційно стало відомим ім’я підозрюваного. Це – 50-річний мешканець Калинівки, протоієрей Євген Кошельник. Клірика обвинувачують в поширенні через  власний акаунт Telegram текстові та відеоматеріали з чіткою підтримкою проросійської ідеології та антиукраїнською позицією. Священник поширював ворожу пропаганду протягом 2022 – 2024 років.

Чоловіку інкримінують правопорушення передбачене ч.2.3 ст 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

3 жовтня Кошельнику обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці, до 29 листопада 2024 року включно, без використання електронних засобів контролю. Суд також зобов’язав підозрюваного здати паспорт, паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дозволяють виїзд за межі України.

Адвокат обвинуваченого на судове засідання не з’явився. У справі оголосили перерву до 17 жовтня.