На урочистий вечір-відкриття громада імста запросила військових, які захищали і нині захищають Україну на Донбасі, а зараз проходять медичну реабілітацію у Вінницькому клінічному військово-медичному центрі…

Та родини воїнів АТО… На концерт трьох хітових груп «Без обмежень», антитіла та Хардкісс прийшли тисячі вінничан. А також дружина та старший син Президента України…

За словами Марини Порошенко, єдність та віра допомогли українському народу вистояти і не зламатися у часи важких випробувань. «Дуже важливо, що сьогоднішня програма проходить під гаслом «Віримо в Україну», бо віра єднає нас, а в єдності народжується сила, яку ми маємо спрямовувати на добрі справи, в ім’я людей, в ім’я Україні. І сьогодні я щиро дякую кожному з вас за нашу спільне прагнення будувати нову європейську країну, бо тільки разом ми можемо творити великі зміни», – сказала Марина Порошенко.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій переконаний, що українці також об’єднує прагнення того щоб наша країна була успішною. «Нам сьогодні непросто, в нас є багато проблем і питань, на які ми не можемо дати відповідь. Але країна змінюється. Ті, хто півроку назад організовував вибухи під Калинівкою, насправді розраховував посіяти панку, показати нашу неспроможність організуватись. Ми з вами гідно відреагувати на ці виклики і показали, що в них нічого не вийде, бо ми змінились», – сказав Валерій Коровій і додав, що сьогодні дуже важливо, що українці вірили у власну спроможність.

Під час церемонії відкриття фонтану секретар Вінницької міської ради Павло Яблонській сказав: «Вітаю усіх в чудовому місті, яке четвертий рік поспіль визнане найкращим місто для життя в Україні. Це заслуга кожного з вас, це заслуга всієї команди, яка працює в міській раді, це заслуга людей, які в 2006 році очолили владу, це Володимир Гройсман та Сергій Моргунов, і які заклали принципи роботи, завдяки яким з’явився цей результат. Тому що він не з’явився сьогодні. Це була довга копітка робота».

А народний депутат України Олексій Порошенко назвав світломузичний фонтан ROSHEN вісником весни, оновлення, мрій і надій, а Вінницю – найбільш інноваційною та творчою. «21 квітня визначено як день інновацій і творчості. І я переконаний, що це свято саме нашого прекрасного міста Вінниці. Тому що ми найбільш інноваційні і творчі, – зазначив Олексій Порошенко. – Сьогодні дуже знаковим є те, що нашою темою є вірю «Віримо в Україну» в країну, і ми віримо в перемогу. Коли наш ворог застряг в 20 сторіччі, коли він тримається за свої імперські амбіції, єдиний і найкращий шлях до перемоги, це рухатись в 21 сторіччі до інновацій та розвиватись».

Під час церемонії відкриття присутні познайомились з українцями, які власними силами рухають зімни в Україні. Це ветерани АТО, які повернулись з фронту та успішно започаткували власну справу; молоді науковці, досягнення яких визнані світом; переможці міжнародних фестивалів кіно; українські спортсмени – переможці Олімпіади та паралімпійці, які демонструють нескореність духу і силу волі; українські гурти та співаки, виступи яких на передовій підіймають бойовий дух українських воїнів.

Концертна програма вечора була насичена найкращими хітами українських гуртів БезОбмежень», «Антитіла» та «The Hardkiss».

Кульмінацією вечора став запуск світломузичного фонтану ROSHEN з українською музичною програмою «Хвилі рідної душі».