Участь у зустрічі взяли керівниця Координа­ційного штабу з питань поводження з військо­вополоненими Юлія Павлюк, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини, депутат обласної ради Владислав Скальський, представники департаментів обласної вій­ськової адміністрації та правоохоронних органів Він­ницької області.

– До розмови ми запросили представників усіх структур та організацій, які працюють над питанням повернення українців на рідну землю. Більш за все в житті ми переживаємо за наших рідних та близьких. А втрата рідних, відсутність інформації про їхню долю – це неймовірний біль, – зазначив Вячеслав Соколовий. – Тому підтримати, допомогти, об’єднати зусилля для цього – це наше завдання, наш обов’язок.

Керівниця Координа-­  ційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юлія Павлюк роз’яснила ключові моменти у взаємодії з родинами військовополонених та зниклих безвісти.

– Координаційний штаб – велика структура, до якої входять представники всіх сил, засобів оборони й безпеки України. Кожен на своєму місці ухвалює відповідні рішення для повернення наших оборонців додому, – зауважила Юлія Павлюк. – Україна робить все можливе, за кожну людину Україна воює і відстоює її повернення додому.

Підсумовуючи результати зустрічі, Вячеслав Соколовий зазначив, що сьогодні почули конкретні проблеми та пропозиції від родин полонених.

– Повернення українців із країни, яка порушує всі закони та правила війни, яка не дотримується норм Женевської конвенції, – справа дуже складна, – сказав голова обласної ради. – Але ми маємо повернути всіх! Із рідними полонених разом шукатимемо вихід, щоб спільно знаходити правильні рішення.

Довідково. На вересневій сесії Він­ницької обласної ради депутати оприлюднили Звер­нення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та безвісти зниклих захисників Сил оборони України та сприяння визволенню їх з полону.

Пресслужба Вінницької
обласної ради