Якщо військовий повернувся на службу

Державне бюро розслідувань повідомило про позитивне рішення суду щодо військовослужбовця, який самовільно залишив частину під час дії воєнного стану. Чоловіка звільнили від кримінальної відповідальності з можливістю повернутися до лав ЗСУ.

Це рішення стало можливим завдяки нещодавнім змінам до Кримінального кодексу України, які передбачають більш лояльне ставлення до військових, які вперше вчинили таке правопорушення. ДБР активно працює над виявленням і поверненням таких бійців до лав ЗСУ, адже розуміє, що в багатьох випадках причини самовільного залишення частини можуть бути складними і пов’язаними з психологічним станом військового.

Зазначимо, що самовільне залишення частини є серйозним правопорушенням і карається позбавленням волі до 10 років. Однак, для тих, хто вперше зіткнувся з такою ситуацією і готовий виправитися, є шанс повернутися до виконання військового обов’язку.

ДБР закликає військовослужбовців, які опинилися в складній ситуації, звертатися за допомогою до командирів, психологів або інших фахівців. Адже своєчасна допомога може запобігти вчиненню необдуманих вчинків і зберегти життя як самого військового, так і його побратимів.