Про це повідомили у Бюро економічної безпеки України.

Суміш води зі спиртом продавали як горілку та коньяк, а виготовляли у непристосованих для цього умовах, в нежитлових приміщеннях на околиці Вінниці.

Під час обшуку за двома адресами виготовлення та реалізації незаконної продукції правоохоронці виявили та вилучили понад 500 літрів спирту, 1 750 літрів готової суміші, що продавалася розлитою у 10-літрові пет-пакети, а також знаряддя для виготовлення фальсифікату – спиртометри, лійки, шланги, порожня тара, – йдеться у повідомленні.

Працівники БЕБ вилучили майже 4 тисячі пачок сигарет під відомими вітчизняними та закордонними брендами без марок акцизного податку. До суду направлено клопотання про накладення арешту на вилучені товари та майно. Досудове розслідування за ч. 2, ст. 204 Кримінального кодексу України триває.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Як уже повідомлялось, у двох магазинах Гайсинського району та у водія працівники поліції вилучили підакцизний товар, реалізація якого й транспортування здійснювались без дозвільних документів. За попередніми підрахунками вартість вилученого — понад 37500 грн.