який брав участь в АТО/ООС, а зараз служить в бригаді із захисту неба.

Володимир Головань – військо­во­служ­бовець, який має понад 26 років досвіду служби. З 2014 року він боронив Україну у зоні АТО/ООС, а зараз служить у бригаді із захисту неба над Вінниччиною.

З нагоди Дня захисників і захисниць на засіданні виконавчого комітету міської ради Володимиру Голованю вручили сертифікат на придбання автомобіля.

Воїн зможе придбати транспорт як на первинному, так і на вторинному ринку без обмежень за пробігом, але не старше 5-ти років на момент його реєстрації в Єдиному державному реєстрі. З бюджету громади йому виділили на це 450 тисяч гривень.

«Не порушуючи традицій, щорічно з 2014 року наша команда з нагоди Дня захисників і захисниць виділяє кошти на придбання автомобіля героям, які боронить суверенітет нашої держави. У цьому році ми також хочемо передати сертифікат на купівлю автомобіля Голованю Володимиру Володимировичу. Герою, який з 2014 року боронить незалежність у складі Збро­й­них сил України. Для нас це велика честь. Вдячні вам за службу», – зазначив секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Володимир Головань має інвалідність внаслідок війни. Травму отримав під Краматорськом у 2014 році. Попри операції та погіршення здоров’я, Володимир продовжував служити, виконував завдання з евакуації поранених до Луганської області, був заступником командира мобільного госпіталю. Зараз він є військовослужбовцем бригади із захисту неба.

«Автомобіль стане у пригоді для нашої родини, – розповідає Володимир Головань. –  Буду їздити забирати дітей з дитячого садочка. Дружину – возити на службу, вона теж військовослужбовиця. Також у мене є старший син, який навчається у медичному університеті імені Богомольця. Буде військовим лікарем».

Загалом протягом 2014-2024 років виділили кошти та придбали 22 легкових автомобілі на загальну суму 7,2 млн грн.

Сергій Годун