Уряд України вніс зміни до правил надання поштових послуг, що стосуються повісток від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Згідно з новими правилами, чоловіки матимуть лише три робочі дні, щоб забрати повістку на пошті. У випадку неотримання повістки протягом цього терміну, на військовозобов’язаного може бути накладено штраф у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Для підтвердження вручення повістки поштовий оператор фіксує день отримання відправлення особою, або ж день відмови від отримання. Якщо адресат відсутній за вказаною адресою, про це також робиться відповідна відмітка. У такому разі вважається, що особа була повідомлена про виклик до ТЦК.

За даними уряду, до кінця року планується відправити близько 900 тисяч повісток. Нові правила покликані забезпечити ефективніше виконання мобілізаційних заходів.

Варто зазначити, що за відмови від отримання повістки або у разі її невручення, ТЦК має право винести постанову про адміністративне стягнення. Тому важливо своєчасно перевіряти свою поштову скриньку та вживати необхідних заходів у разі отримання повістки.