15 закладів освіти Вінниччини отримали генератори від країн Європейського Союзу. Генератори керівникам освітніх закладів передали Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна та заступник Начальника ОВА Олександр Піщик.

Допомогу освітнім закладам надано в рамках механізму цивільного захисту Європейського Союзу, яким керує Генеральний Директорат ЄС з питань цивільного захисту та операцій гуманітарної допомоги.

Країни-учасники ЄС спрямували альтернативні джерела електроживлення для закладів освіти області: загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти. Потужність кожного складає від 10 до 50 кВт, в залежності від потреб закладу».

Ця допомога є стратегічно важливою для забезпечення якісного та безперервного здобуття освіти дітьми в умовах енергетичної кризи на тлі обстрілів рф.

Окрім цього, 8 громад Вінниччини отримали 8 автобусів для потреб учнів. Автобуси для перевезення школярів – завдяки підтримці міжнародної шведської компанії «Keolis», яка спеціалізується на громадському транспорті.

Кожен із них розрахований на 46 місць. Транспорт буде використовуватися для підвезення учнів сільських шкіл, забезпечуючи доступ до якісної освіти та сприяючи безпечному й зручному пересуванню школярів.

Зокрема автобуси отримали Бершадська, Гайсинська, Жмеринська, Калинівська, Могилів-Подільська, Погребищенська, Стрижавська, Ямпільська громади.

«Ці автобуси стануть важливим фактором у підвищенні доступності освіти для дітей із сільської місцевості. Вдячні Міністерству освіти і науки України за сприяння!» – резюмувала Наталя Заболотна.