– Ми переїхали у Вінницю з Ірпеня під Києвом, — розповіла у редакції 79-річна вінничанка Тамара Сидоренко, інвалід 2 -ї групи. — Житло в Ірпені продали, а тут діти купили мені гарну квартиру у ЖК «Сімейний комфорт» по Немирівському шосе.

Але обставини змінились. Син воює на фронті, пенсія у мене маленька, багато грошей йде на ліки.

Одним словом, задумала я продати свою квартиру у «Сімейному комфорті», купити дешевшу або обміняти на меншу, щоб мати фінансовий запас на лікування і життя. Даю оголошення, приходять вінницькі ріелтори… Але вимагають великі гроші, причому ні квитанцій не дають, ні договорів чи угод не складають. Все, мовляв, на чесному слові!

А яке в них чесне слово — я, на жаль, знаю! Коли ми жили на Грибоєдова, до мене завітали ті самі «чорні ріелтори», про яких писав «33-й канал» і яких потім посадили. В мене померли батько і мама, і вони «поклали око» на нашу квартиру. Погрожували, якщо продам житло без них, то не буду мати ні документів, ні квартири. Я відповіла, що це квартира співробітників МВД, і вони нарешті відчепились.

Скільки років пройшло, а «чорні ріелтори», схоже, залишились у Вінниці. У всякому разі, залишилась недобросовісність у їхній роботі. Сьогодні вони приходять, оглядають квартиру, збивають ціну, залякують, якщо бачать стареньких людей. А ще без дозволу фотографують документи на квартиру. Я вже перекреслюю копії, які їм надаю, щоб не фотографували.

Вважаю, що міська влада Вінниці повинна навести порядок у роботі як приватних ріелторів, так і фірм. А то люди вже бояться їх у дім пускати.

Вислухала Ірина ЗОНОВА