– Протягом останнього тижня на Вінниччині зареєстровано 32 пожежі, – повідомила Оксана Урбанська, речниця ГУ ДСНС України у Вінницькій області, на брифінгу 14 жовтня. – На щастя,  ніхто з людей не постраждав.

З приходом холодів, як правило, збільшується кількість пожеж в житловому секторі, а разом із ними зростає число травмованих та загиблих людей внаслідок загорянь. Рятувальники Вінниччини нагадують, що у житлових будинках, які мають пічне опалення, необхідно звернути увагу на дотримання вимог пожежної безпеки під час улаштовування печей та їх експлуатації.

Зверніть увагу! Пожежі найчастіше відбуваються з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин.

Основною причиною загорянь у багатоквартирних житлових будинках є використання електрообігрівачів. Зокрема, пожежі можуть виникати і від несправної електропроводки або неправильної експлуатації електромережі. Це може статися, наприклад, якщо в одну розетку ввімкнути декілька побутових приладів водночас.

Ірина МИХАЙЛЮК