Передачі матеріально-технічних засобів відбуваються ледь не щодня. Минулого тижня міський голова Сергій Моргунов разом із депутатами міської ради та координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передали спецпід­роз­ділу Голо­вного управління розвідки МО «Артан», 59-й окремій мотопіхотній бри­гаді імені Якова Гандзюка та 120 бригаді територіальної оборони – 450 FPV-дро­нів та засіб радіоелектронної боротьби він­ницької розробки.

За словами розробників, подібні засоби РЕБ уже використовують на передовій. І бійці досить позитивно про них відгукуються.

«Цей засіб РЕБ розрахований для знешкодження FPV-дронів, а також є можливість «відганяти» розвідувальні дрони», – розповів один із розробників.

Командування бригади подякувало Вінницькій громаді за постійну систематичну підтримку бійців-вінничан: «Усі ці засоби необхідні нашим хлопцям та дів­чатам, адже зараз ми стоїмо на одному з найгарячіших напрямків фронту – Покровському. Все це обладнання допоможе ефективно нищити живу силу та техніку противника».

Засіб РЕБ від вінницьких розробників

Окрім дронів та системи РЕБ, працівники міських департаментів земельних ресурсів, капітального будівництва, архітектури та містобудування, а також МКП «Вінницький муніципальний центр містобудування та архітектури» організували збір на автівку, зарядну станцію та 5 FPV-дронів, які відправилися до воїнів-розвідників.

Така організованість та залученість для допомоги армії – вкотре підкреслює згуртованість вінничан на шляху до Перемоги, зауважив міський голова Сергій Моргунов: «Безпека та оборона – це не просто пріоритет нашої команди, це наша спільна відповідальність і щоденна робота. Ми передаємо нашим Захисникам усе необхідне, щоб вони могли виконувати свої завдання на передовій. FPV-дрони, автівка та зарядна станція, які сьогодні вирушають на фронт, – це черговий внесок Вінницької громади у наближення нашої спільної Перемоги. Вдячний кожному та кожній, хто долучився до цієї важливої справи, і впевнений, що разом ми здолаємо ворога».

Автівка для бійців ГУР МО

І спецпідрозділу «Ар­тан», і 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка Він­ницька громада допомагає на постійній основі. Передаються як матеріально-тех­нічні цінності (автівки, дрони, зарядні станції, тепловізори, тепло­візійні приціли), так субвенції, аби військові могли самостійно закуповувати специфічне обладнання.

«Ми надзвичайно вдячні всій Вінниці, усім вінничанам, Він­­ни­ць­кій місь­кій раді за пос­тійну потужну підтримку. Для нас це надзвичайно цінно – розуміти, що на цьому нелегкому шляху до Перемоги – ми стоїмо пліч-о-пліч», – сказав боєць спецпідрозділу «Артан».

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на під­тримку Сил оборони України. Спершу громада передбачала 1 млрд грн на пріоритет «Безпека та оборона», втім, зараз цю суму збільшили до 1,2 млрд грн.