Опалення увімкнули у 47 громадах області та частково у Вінниці

Незважаючи на складну воєнну ситуацію, Вінницька область провела своєчасну підготовку до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років, строго дотримуючись вимог чинного законодавства України.

Станом на 18 жовтня рішення про початок опалювального сезону прийняли вже 47 громад області. Першопрохідцем стала Вінниця, яка з 14 жовтня забезпечила теплом свої бюджетні установи та помешкання городян.

Житловий фонд: 1287 житлових будинків Вінниці, з них 432 — з індивідуальними тепловими пунктами, готові до опалювального сезону.

Соціальні об’єкти: Підготували 1410 об’єктів соціальної сфери області, серед яких школи, дитячі садки та лікарні. Станом на 18 жовтня опалення вже подається в більшість з них.

Забезпечення енергетичної безпеки:

Зважаючи на ризики, пов’язані з воєнними діями, всі громади області розробили детальні антикризові плани.

Вони передбачають:

Аварійне живлення: Забезпечення безперебійної роботи соціальних об’єктів, лікарень та інших критично важливих підприємств.

Резервні джерела живлення: Залучення генераторів для забезпечення енергопостачання у разі відключень.

Пункти незламності: Створення мережі пунктів, де населення зможе зігрітися, зарядити гаджети та скористатися зв’язком.

Для підвищення стійкості енергосистеми області планують встановити нові потужні енергогенеруючі установки. Крім того, активно розвиваються відновлювані джерела енергії: сонячні, гідроелектростанції та біогазові установки.

Обласна військова адміністрація здійснює постійний моніторинг ситуації та вживає всіх необхідних заходів для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону.