Сільський будинок культури був переповнений мешканцями бо крім звіту сільського голови за попередній рік, та перспективний план розвитку громади на 2018, люди хотіли почути як буде вирішуватися питання з водою. Бо найболючіша проблема селян, особливо з настанням літа – зникнення води з криниць.

Сільський голова Микола Слободянюк озвучив, скільки коштів та які роботи потрібно провести щоб побудувати водогін, а також запропонував створити кооператив, обрати голову, бухгалтера, які будуть займатися збором коштів від населення та іншими питаннями, які пов’язані з будівництвом водогону.

Але до кінця зборів голову кооперативу не було обрано. Усім, кому пропонували, дали відмову. Можливо через те, що людські кошти це велика відповідальність, а в Лукашові на двір грошова частка від населення 15 тисяч гривень. Усі люди не мають таких грошей, а вода потрібна усім. Тож вирішили запропонувати громаді села взяти участь у грантових програмах, написати проект. У разі перемоги та залучення коштів обласного, районного бюджету це зменшить фінансове навантаження на людей, які й так виживають на мізерні зарплати і пенсії. Також можна переглянути програму розвитку громади, та більшість коштів сконцентрувати на вирішення головної проблеми – будівництво водогону. Сподіваємось, що спільними зусиллями у людей буде вода.

Крім того, на зборах села люди підіймали питання щодо автобусного сполучення з Липовцем. Нарікали, що транспорт застарілий та й їздить у село лише раз в тиждень. То ж громада уже підготувала відповідне звернення по допомогу до обласної ради.

Леся Гевко