Про це повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі.

На сьогодні органи прокуратури Вінницької області (це – апарат обласної прокуратури та 7 окружних прокуратур) налічують 392 працівники, з них – 283 прокурори. Серед загальної кількості працівників групу інвалідності мають 11 осіб, з них:

5 прокурорів, які готові добровільно пройти повну перевірку та за необхідності повторно медико-соціальну експертну комісію;

2 державні службовці та 4 робітники (водії та прибиральниці).

Серед керівного складу – очільників обласної й окружних прокуратур та їхніх заступників – осіб з інвалідністю немає.

“Не відповідає дійсності поширена окремими медіа інформація про те, що пенсію за інвалідністю отримує перший заступник керівника Вінницької обласної прокуратури Гайворон Василь Миколайович, – він отримує пенсію на підставі Закону України «Про прокуратуру» за вислугою років (25-річний стаж). Загалом в органах Вінницької обласної прокуратури виплати за вислугою років отримують 41 прокурорський працівник. Викладена інформація є відкритою та надана до Офісу Генерального прокурора в межах службового розслідування”, – йдеться у пресрелізі пресслужби.

16 жовтня головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов написав, що у Хмельницькій області 49 прокурорів, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, в якої знайшли 6 мільйонів доларів під час обшуків. В Офісі генпрокурора призначили службове розслідування, яке охопить усі органи прокуратури.

Згодом також стало відомо, що керівниця Черкаської обласної прокуратури Катерина Шевцова у 42-роки отримує державну пенсію. Згідно з її деклараціями, розміщеними на сайті НАЗК, виплати вона отримує з 2020 року. Тоді сума становила 186 627 гривень, а минулого року це вже було 785 435 гривень.

Пізніше зʼясувалось, що у Хмельницькій області 61 прокурор має інвалідність, а прокурор області має другу групу разом із дружиною. Яка тепер перейшла з прокатури на роботу в ТЦК.

Він звільнився.

Заяву про звільнення після таких викриттів в органах прокуратури написав і Генеральний прокурор України Костін.