«Безпека та обо­ро­на» залишається не­змінним пріоритетом Вінницької міської ра­ди. Пред­став­ники му­ніципалітету постійно підтримують зв’язок з військово­служ­бовцями, щоб опера­тивно за­кривати їх по­треби.

Так, цьогоріч у бюджеті громади передбачили 1,2 млрд грн на пріоритет «Безпека та оборона». За ці кошти купують все необхідне для Захисників. Чергова партія FPV-дронів – 350 штук – днями була передана бійцям двох бригад, зокрема героїчній  14 бригаді оперативного призначення ім. Івана Богуна НГУ «Червона Калина».

«Продовжуємо підтримувати наших Захисників, адже це наш незмінний пріоритет. Передача 200 FPV-дронів – це ще один крок у нашій спільній боротьбі за свободу та незалежність. Вдосконалені технології забезпечують високу ефективність, що критично важливо для виконання бойових завдань на Сході. Вінницька громада завжди буде поруч з нашими вій­ськовими, надаючи необхідну допомогу та ресурси», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Військовий Ігор подякував вінничанам за оперативну та ре­гулярну допомогу: «Такі дрони відіграють на полі бою важливу роль і допомагають ефективно від­працьовувати осо­бовому складу бойові за­вдання. Нам вже передали 590 дронів, і ми вдячні за таку системну підтримку. Разом до Перемоги! На ділянці, де ми зараз знаходимось з побратимами, дрони літають щодня, тож вони справді вважаються розхідним матеріалом, їх потрібно мати якомога більше».

Вінницька громада залишається лідером серед обласних центрів у допомозі Силам оборони. Про це свідчить дослідження ГО «Громадський контроль». У бюджеті громади на 2024 рік на пріоритет «Безпека та оборона» спершу закладали 1 млрд грн, потім цю цифру збільшили ще на 200 млн грн.

Сергій Годун