Конкурс триватиме з 21 жовтня по 20 грудня 2024 року.

У Вінниці продовжують розробляти підходи для меморіалізації та розбудови практик пам’яті про воїнів, які віддали за незалежність України найцінніше – свої життя. Міська влада активно співпрацює у цьому питанні з Радою родин загиблих (померлих) Захисників та Захисниць, реагуючи на їхні запити. Нагадаємо, на одному із таких засідань, яке відбулось 30 вересня, погодили, що має бути й уніфікований вигляд надмогильної споруди (пам’ятника). Відповідно до нього й оголошено Всеукраїнський архітектурний бліц-конкурс. Його мета – пошук кращого проєктного рішення, що втілюватиме національну гор­дість, незламність та колективну пам’ять про полеглих героїв України.

«Конкурс має забезпечити індивідуальне делікатне вираження вдячності та шанування воїнів, формуючи нерозривний зв’язок між подіями минулого та сучасності. Важливо, щоб пам’ять родини про загиблих ставала частиною загальнонаціональної свідомості, сприяючи єдності суспільства та вшанування героїв для майбутніх поколінь», – зазначив перший заступник директора департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради, головний архітектор міста Євген Совінський.

Триватиме бліц-конкурс із 21 жовтня по 20 грудня 2024 року. До участі запрошуються фізичні особи: митці, громадські діячі, студенти, авторські колективи тощо. Власні ідеї на розгляд журі можна подати з 21 жовтня по 22 листопада.

Реєстрація за посиланням: http://surl.li/dumvmr

Нагадаємо також, що у Вінниці триває опитування жителів громади щодо вигляду архетипу пам’ятного знака у кварталі війсь­кових поховань некрополя «Сабарів». Аби долучитися до нього, потрібно перейти за посиланням: http://surl.li/balycp