Радіо «Місто над Бу­гом» своєчасно тран­слюватиме всю важливу інформацію у випадку над­зви­чайних ситуацій, таких, як, наприклад, тривалі відключення еле­ктроенергії та від­сут­ність інтернету в гро­маді.

Тож на випадок, якщо інші канали зв’язку не працюватимуть, вінничанам варто подбати про наявність FM-приймача на батарейках. Завдяки йому можна бути в курсі подій та оперативно дізнаватись про важливі новини, попередження, роботу критичної інфраструктури, інструкції щодо безпекових заходів тощо.

Вінничан закли­кають придбати радіоприймачі на батарейках, які зна­добляться у ви­падку три­валого блекауту.

Директор департаменту цивільного захисту Вінницької міської ради Олег Парфілов зауважив, що Вінниця, як і кожна громада, готується до відключень світла, які, ймовірно, будуть спровоковані терористичними обстрілами енергосистеми України. Відтак Вінницька міська рада вжила необхідних заходів для того, щоб вінничани мали доступ до інформації з допомогою радіо «Місто над Бугом», ефір якого транслюється на частоті 101,8 МГц. Отож радіомовлення, за його словами, це один з резервних варіантів термінового оповіщення населення.

Він також додав, що у випадку екстреної ситуації у місцях масового скупчення людей будуть оголошувати важливу інформацію через гучномовці:

«Ми закликаємо вінничан подбати про наявність FM-приймачів на батарейках, щоб, у разі екстреної ситуації, оперативно дізнатися всю важливу інформацію. Окрім того, буде організовано оповіщення у місцях масового скупчення людей за допомогою засобів гучномовного зв’язку спецавтомобілів та електромегафонів», – зазначає він.

Тим часом у радіокомпанії «Місто над Бугом» розповіли про підготовку та роботу радіо в умовах ймовірного відключення світла. За словами директора компанії Ігоря Голуба, вже розроблена аварійна сітку мовлення для своєчасного оповіщення жителів Вінницької громади, а також – підготовлені необхідні ресурси.

Для безперебійного оповіщення насе­лення радіо «Місто над Бугом» розро­било аварійну сітку мовлення на випадок екстрених ситуацій. 

«Ми забезпечені резервним генератором з необхідним запасом пального, якого вистачить на тривалий час роботи радіостанції. Крім того, ми маємо потужні акумуляторні стан­ції. У разі надзвичайної ситуації та відсутності доступу до офіційних джерел інформації вінничани першочергово мають увімкнути радіо «Місто над Бугом» на частоті 101,8 МГц», – закликав Ігор Голуб.

Сергій Годун