Ми тоді вислухали притомних військових і вони плакали на наших очах, криком кричали, що цього робити не треба! 10 дивізій розпустили! Середній вік 36 років. Ракетники і стратегічні авіатори! Еліта військова!

Але нашу редакцію тобі мало не ворогами зробили.

Пригадую приходила така крута адвокат! Впізнає себе? Погрожувала, що проти державної політики йдемо.

Вся зброя ця нищилася із офісу на тодішній Першотравневій у Вінниці. Так була приватна фірма «Струм». Керівник здається О. Бланар. Так, саме приватна фірма нищили ці ракети 43 Ракетної армії, штаб якої також був у Вінниці! Ми запитували – як таке можливе? Щоб маловідома фірма здійснювала таку катастрофу? Чому приватна?

Пізніше зрозуміли, що це був такий собі міжсобойчик наших генералів. Їм пообіцяли за кожну ракету знищену 1 млн. доларів! І закрити очі на корупційні схеми, повʼязані з цим. Ось вони і нищили все що по договору. І без…

Розвели як котят… їх і нас. Нині покійний Міхтюк, командувач 43-і який її розпустив, хоча б в Україні залишився. А його заступник злиняв до Москви з родиною. Цей генерал виступав потім ключовою фігурою від нинішнього окупанта по обміну залишків зброї на борги за газ.

Таких людей, що знають такі секрети, взагалі на деякий час роблять невиїзними. А тут екс-заступник командувача допоміг все дооблапошити.

Я знаю чимало по цій темі, але нещодавно дізналась, що Б. Клінтон пропонував ще тоді Україні вступ до НАТО. Але наші були проти!!!

Тоді деякі експерти стверджували, що була домовленість між «гарантами» знищити тільки стратегічні ракети, а оборону – тактичну зброю залишити. І літаки не нищити. Але ж мільйон! Ну як не постаратись для своєї кишені?

Щоб навіть не вести дискусії про вступ до НАТО, ЄС в обмін на знищену ядерку України, у 1991 році Верховна Рада проголосила без’ядерний статус України. І дрбровільно, навіть не дискутуючи про запропонований Клінтоном вступ до НАТО, віддала третій за розміром ядерний арсенал у світі після США і рф.

Серед всього, він нараховував:

— 176 міжконтинентальних балістичних ракет у складі 43-ї ракетної армії: 130 рідкопаливних СС-19 (по шість боєголовок кожна) та 46 твердопаливних СС-24 (по десять боєголовок кожна) в шахтних пускових установках,
— стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та Ту-160 (від 30 до 43),
— ядерні боєзаряди стратегічної зброї (від 1514 до 2156),
— тактичні ядерні боєзаряди (від 2800 до 4200).

Подякуйте нашим «високоповажним» дідам за цей злочин проти народу України!

І навіть той Будапештський меморандум ратифікувати через цю ж саму ВР «забули».

Тетяна Редько