Працівники Державного бюро розслідування (ДБР) повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП). Посадовець вимагав у підприємця хабар за відстрочку від призову на військову службу. Про це повідомила прес-служба ДБР.

“Комерсант нині вперше здобуває вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття, тож має законне право отримати відстрочку від призову. Однак військком попередив чоловіка, який займається агробізнесом, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар – талони на одну тисячу літрів дизельного пального. Вартість палива складає приблизно 1,5 тис. доларів США.

ДБР затримало посадовця 21 жовтня після отримання талонів на пальне. В його авто було виявлено та вилучено крім талонів, 13 тис. доларів США та 73 тис. грн готівкою.”, – мовиться в повідомленні.

Військкому повідомлено по підозру за статтею Одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Тепер йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

До суду надіслане клопотання стосовно обрання фігуранту запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.