Шановні читачі газети «33-й канал». Ми живемо під тим самим небезпечним небом війни в Україні. Ніхто нікуди не виїздив і не ховався. Тому розуміємо, які нервові стреси, шоки випадають на кожного, блискавично загострюються хвороби, часом ті, перед якими медицина безсила. Тому ми знайшли уні­кального подільського цілителя та мольфара. І домовились про співпрацю. До нього їдуть за зціленням, духовним та фізичним, тисячі людей. Він займається цим уже багато років. Має благословення від священників, бо чимало сам вилікував. У нього є своя капличка, де знаходяться унікальні ікони. І вони допомагають йому  у зціленні людей.

 Сьогодні він дає поради, як травами позбутись недуг, через які звернулись наші читачі до редакції. Тому надсилайте нам ваші звернення. Тепер ця рубрика – «поради  подільського мольфара та цілителя» буде постійною в нашій газеті. Звертайтесь. Ми разом докладемо максимум зусиль, щоб допомогти вам.

Ваш «33-й» та «Цілитель»

Ведуча сторінки «Цілитель» – Світлана Шандебура, тел. 096-515-95-13.

Світлана Шандебура

Подільський цілитель відгукнувся на звернення «33-го каналу» і дав відповіді на запитання, які йому адресували наші читачі.

Публікація про подільського цілителя і мольфара Степана Семенюка з Хмельниччини викликала просто-таки потік дзвінків. Розповідаючи по свої проблеми, люди схвалюють ідею «33-го каналу», бо багато хто у цих складних умовах шукає порятунку саме в народній медицині.

Тож читайте, шановні читачі, відповіді на свої запитання.

Втрата ваги

– Я почала втрачати вагу тіла. Лікарі сказали, що руйнуються червоні кров’яні тільця. Підкажіть причину цієї хвороби.

Леоніда, м. Гайсин

– Причиною може бути інтоксикація організму, або збій в роботі імунної системи, що призводить до руйнування клітин організму. Вважаю, вам допоможе настоянка личинок воскової молі, яку треба вживати по 1 краплі на 10 кілограмів ваги тіла, раз на день, за 30 хвилин до їди.

Курс лікування 3 тижні. Потім зробіть перерву на 3 тижні, але вживайте настоянку не більше 90 днів на рік.

Допоможе і такий рецепт: 2 столові ложки верхівок гречки в період цвітіння звечора помістити в термос і залити 2 склянками окропу. Вранці процідити. Вживати по 100 грамів 4 рази на день за 30 хвилин до їди.

Відновлення після інсульту

– Я переніс інсульт. Порадьте, як справлятися з наслідками хвороби, що робити для відновлення?

Читач

– Поліпшення відчуєте, якщо будете використовувати такий рецепт: столову ложку трави арніки гірської звечора помістити в термос і залити склянкою окропу. Вранці процідити, невеликими порціями випити протягом дня.

Або — 50 грамів суцвіття арніки залити пів літром горілки. Сім днів настояти в теплому темному місці, процідити. Вживати по 15 крапель три рази на день, запиваючи теплою водою.

Остеохондроз

– У мене остеохондроз шийного відділу хребта і шум у голові. Що порадите?

Світлана

– Позбутися солей в хребті допоможе медовий масаж. Роздягнувшись, лягаєте на живіт. Ваш помічник накладає вам на хребет, від шиї і до копчика, махровий теплий рушник. Так прогріваєте хребет 8-10 хвилин. Потім накладає на хребет тонкий шар якісного рідкого меду, легенько долонею вбиває мед в хребет. Мед швидко всмоктується в шкіру, а тому його потрібно додавати. Таку процедуру робити 12-15 хвилин. Після цього на спину покладіть плівку, зверху — теплий рушник. Через 15 хвилин зняти рушник і плівку, помити спину теплою водою і, вкрившись, лягти в ліжко. Так робити увечері перед сном, через день. Після 3-4 процедур на руках вашого помічника буде бруд жовтуватого кольору, це означає, що виходять солі і шлаки з-поміж хребців і дисків.

Зникне після цього і шум в голові, бо корінці нервових волокон вже ніщо не буде перетискати. Проте причиною шуму в голові може бути «поганий холестерин» у кровоносних судинах. Тому в аптеці купіть конюшину лугову. Дві столових ложки квіток покладіть в термос і залийте 2 склянками (400 мл) окропу. Вранці процідити і пити по пів склянки чотири рази на день за 30 хв. до їди.

Депресія і поганий сон

– У мене постійно пригнічений настрій, тривожність. Погано сплю. Що робити в цьому випадку?

Василь

– Всемилостивий Господь дав нам багато ліків від цієї неприємності. Можете заварити чай з трави м’яти і трави звіробою — порівно. Раз на день випивати велику чашку цього гарячого чаю, додавши чайну ложку меду. Або візьміть по 50 грамів кореня валеріани і трави кропиви серцевої. Подрібнити і перемішати. Столову ложку збору покласти в термос і залити склянкою окропу. Вранці процідити, вживати по 50 грамів чотири рази на день, за 30 хвилин до їди.

Не сприймаю глютену

– Мій організм не сприймає глютену. Це лікується чи залишиться зі мною назавжди?

Іван, м. Вінниця

– Організм кожної людини індивідуальний і те, що ваш організм не сприймає цей білок, не хвороба. Лише у трьох видах злакових культур міститься глютен, і треба навчитися обходитися без таких продуктів, інакше можуть з’явитися захворювання шкіри, кишківника. Не вважайте несприйняття глютену організмом як хворобу.

Псоріаз

– Лікарі кажуть, псоріаз не лікується. А я не втрачаю надії. Що рекомендує народна медицина?

Галина, Гнівань

– Є три причини псоріазу: порушення нервової системи, порушення обміну речовин, недостатня робота шлунково-кишкового тракту.

Тому насамперед необхідно встановити причину появи хвороби. Якщо це нервова система — попити заспокійливі трави: мелісу, валеріану, кропиву серцеву, інші. При порушенні обміну речовин: корінь дев’ясилу, кропиву дводомну, траву череди – все по 100 грамів, подрібнити і перемішати. Три столових ложки суміші цих трав звечора залити в термосі трьома склянками окропу, вранці процідити. Пити по 150 грамів чотири рази на день за 30 хв. до їди. Для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту пийте траву подорожника: 2 столових ложки трави залити 2 склянками окропу, настояти. Вживати по 100 грамів чотири рази на день.

Одночасно з травами я використовую мазь. Для її приготування я розтоплюю 200 грамів вершкового масла і розчиняю у ньому 30 грамів якісного прополісу. Прополіс не кип’ятити. Цією маззю злегка змащувати хворі місця.

Для лікування шлунково-кишкового тракту використовую прополісне масло всередину, але беру вже 200 грамів вершкового масла і 10 грамів прополісу. Вживати по чайній ложці за 1-1,5 год. до їди. Прополісне масло, до речі, застосовують і при гастритах та виразках шлунку.

Артроз

- Дуже болять коліна. Діагноз: артроз колінного суглоба. Порадьте дієві засоби.

Олена Василівна,
м. Тульчин

– Для лікування артрозу колінного суглоба першим завданням є необхідність відновити роботу клітин, які виробляють речовину для змащування суглоба і відновлення хряща. Для цього теплою грілкою 8-10 хвилин розігріваємо коліно. Наносимо рідкий мед і вбиваємо долонею у впадини колінної чашечки 12-15 хвилин. Мед додавати, бо він швидко всмоктується. Потім зверху кладемо плівку і знову прогріваємо теплою грілкою. Помити коліно теплою водою, обмотати теплим шарфом чи хусткою і лягти в ліжко.

Так робити кожний день перед сном. У кого є алергія на мед, цей метод не використовуйте.

Такий рецепт рекомендую і для пана Василя з Літина для лікування плечового суглоба, і для пана Людвига з Красилова.

Атеросклероз

- Мій чоловік страждає від атеросклерозу судин головного мозку. А в мене дуже печуть ноги, якщо одягаю шкарпетки. Чи є цьому якесь лікування?

Галина Семенівна

– Народна медицина у такому випадку рекомендує збір трав: цвіт глоду 100 грамів, трава сухого кропу 100 грамів, цвіт гречки 75 грамів. Трави подрібнити і перемішати. Дві столові ложки звечора покласти в термос і залити 2 склянками окропу. Вранці процідити і пити по 100 грамів чотири рази на день за 30 хв. до їди. Цей рецепт для вашого чоловіка.

А ось коли печуть підошви ніг, то варто купити масажер для ніг і робити масаж підошви 2-3 рази на день. Поліпшиться кровообіг і зникне неприємне відчуття.

Втім, причин цьому може бути багато, тому прошу зателефонувати в редакцію, щоб уточнити деталі і я міг би дати більш конкретне роз’яснення.

Закрепи

- Вже довгий час страждаю на закрепи. Що порадить цілитель?

Микола Якович

– Спробуйте тричі на день з’їдати по 100 грамів варених буряків за 30 хвилин до їди. Повинно допомогти. Якщо проблема не усунеться, зателефонуйте знову.

Безсоння і погане самопочуття

- У мене після травми хребта з’явилося безсоння і погане самопочуття. Що порекомендуєте?

Володимир

– У цьому випадку потрібне ретельне обстеження у невропатолога, щоб знати точний діагноз. Але не зашкодить використання гілочок хвої. 1-2 гілочки кладіть на відстані витягнутої руки у спальні. Вночі запах хвої сприятиме сну і заспокійливо діятиме на організм.

Бажаю всім здоров’я.

І хочу наголосити, що турбота про здоров’я – це велика наполеглива робота. Не зупиняйтеся на пів шляху. Використовуйте рецепти народної медицини і молитву з вірою, що свою недугу обов’язково подолаєте.

Запитання до цілителя надходять чи не щодня. І якщо не знайдете відповіді на свої у цьому випуску, то обов’язково побачите їх у наступному.

Крім того, Степан Семенюк готує цікаві рекомендації, які будуть корисні для кожного з нас. Слідкуйте за порадами «Цілителя» і не забудьте передплатити улюблений «33-й канал» на наступний рік. Залишаймося разом!

Степан Семенюк лікує за стародавніми книгами та іконами, які отримав у спадок від батька та діда