Серед них – брати Михайло та Сергій Шестакови, Петро Хаджевський, які досягли успіху у Вищій та Прем’єр-лізі. Сьогодні «Авангард» продовжує розвиватися, виховуючи нове покоління спортсменів. У клубі тренуються понад 100 дітей різного віку, зокрема молодші групи, які регулярно беруть участь у всеукраїнських змаганнях.

Попри численні успіхи, клуб «Авангард» стикається з низкою проблем, пов’язаних з недостатнім фінансуванням. Є діти, які не затримуються у клубі, оскільки їхнім батькам часто доводиться купувати форму, платити за виїзди на турніри, а також вирішувати інші фінансові питання. Через це клуб втрачає потенційних футболістів, які могли б стати майбутніми зірками спорту. Окрім цього, інфраструктура стадіону «Авангард» потребує оновлення, зокрема ремонту адмінприміщень та облаштування тренувальних зон.

Протягом останніх кількох років Вінницька птахофабрика спільно з фондом «МХП – Громаді» активно підтримують футбольний клуб «Авангард». Цього року фонд надав клубу 36 комплектів екіпіровки для молодших спортсменів, а також профінансував проєкт з оновлення фасаду адміністративної будівлі стадіону. Крім того, МХП закупив м’ячі для вікової категорії 50+ та профінансував участь вихованців клубу у турнірі «Volovets Junior Cup» у Закарпатті.

Руслан Волков, директор філії «Птахокомплекс» Вінницької птахофабрики говорить:

«Для нас важливо створювати середовище, в якому молодь може не лише розвиватися фізично, але й знаходити мотивацію та цінності, які допоможуть їм у майбутньому. Спорт вчить дисципліні, роботі в команді, витримці. Це ті риси, які формують лідерів. Підтримуючи футбольний клуб ми не просто допомагаємо окремим дітям – ми інвестуємо в покоління, яке зможе розвивати нашу громаду. Сильна молодь – це запорука успішного майбутнього».

Мар’яна Нарожна, керівниця групи соціального розвитку у Ладижині, додає:

«Сьогодні дітям, як ніколи, потрібен стимул для розвитку, і спорт може стати тим ключем, який відкриває нові можливості. Наше завдання – створити для них умови, в яких вони зможуть не тільки тренуватися, а й відчувати, що вони є частиною чогось великого. Коли дитина має підтримку – і від батьків, і від громади – вона розвивається впевненішою, цілеспрямованою і, що важливо, щасливою».