Розташований він на залізничному вокзалі, де велике скупчення людей та правоохоронців…Всередині небайдужі розмалювали залу гаслами «Ні гральному бізнесу!» та «Ганьба!» Монітори залили фарбою та спробували провести профілактичну бесіду із відвідувачами та адміністратором…

– Інформацію про діяльність даних закладів ми отримуємо від небайдужих. Проте їх видно у місті неозброєним оком, бо діють вони відкрито, нікого не боячись. Неодноразово ми викликали на місце поліцію, але на місці вони пояснювали, що не мають підстав закривати зал, бо ж на столах стоять комп’ютери і їх має перевірити експерт. Але коли на місце виїжджав експерт, то таки теж давав задню — мовляв, немає рішення суду про вилучення даної техніки для вивчення, — розповідає активіст Денис Котов. — Ми писали до поліції письмові заяви, проте у відповідь — лише відписки. Тож ми вирішили самостійно боротись із діяльністю гральних автоматів. Останню атаку влаштували на залізничному вокзалі. Цікаво, що відвідувачі ведуть себе дивно, на нас уваги не звертають, коли просимо покинути заклад. Кажуть, що дограють і лише тоді підуть.

У прес-службі поліції пояснили, що за даним фактом їхні співробітники виїжджали на місце та задокументували події.

– Власник закладу звернувся із заявою про пошкодження майна. Дані внесено до єдиного обліку. Наразі з’ясовуються усі обставини події та особи хуліганів.

Як зазначають активісти, ті ігрові автомати досі працюють. Тож свої дії будуть продовжувати, тим паче це все-таки має ефект — нещодавно прокуратура таки прикрила 4 зали з гральними автоматами.

Вікторія Снігур