Напередодні на адресу очільника міста надійшов лист із підписами 20-ти депутатів щодо необхідності скликання сесії із пропозицією обрати секретарем міської ради Юрія Світлака — голову міської фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

За це призначення таємно проголосували 23 депутати, двоє утрималися, а п’ятеро висловилися «проти». У свою чергу, Юрій Світлак пообіцяв, що працюватиме чесно та зі всіма матиме діалог…

– Попередній секретар міської ради Олександр Мацера пішов у відставку. На його роботу було чимало нарікань, бо із депутатами в нього співпраця не склалась, — розповіли опозиційні депутати. — Щодо нового призначення, то тут, швидше за все, кандидатуру Світлака підтримали не за, а всупереч — аби насолити меру Анатолію Кушніру. Бо до останнього у громади виникло чимало запитань, які ми плануємо озвучити на зборах у цю п’ятницю.

Додамо, що член партії БПП «Солідарність» Юрій Світлак свого часу займав посаду директора СО «Жмеринські електричні мережі». У 2010 році він був членом Партії регіонів, від якої обирався депутатом Жмеринської районної ради. На той момент він очолював державну виконавчу службу району.

Два роки тому Світлак став фігурантом скандалу: його звинуватили у побитті депутата-свободівця Юрія Заморського. Втім, той свою причетність до цього відкидав.

Віталіна Володимирова