Почалось все із банального – горілки та з’ясовування стосунків. Та коли емоції 50-річного господаря будинку стали переповнювати, дружина звернулась до поліції із заявою про насильство. На місце негайно виїхали правоохоронці. З’ясувалось, що п’яний чоловік у будинку погрожує своїй дружині рушницею… Поліцейським вдалося вивести жінку з будинку. Вона не постраждала. Але коли дебошир побачив людей у формі — відкрив стрілянину в їхній бік.

У відповідь один з правоохоронців застосував табельну зброю та поранив зловмисника в ногу. Та навіть тоді нетверезий дебошир не здався, а вирішив забарикадуватися у помешканні. І будь-які вмовляння вийти з будинку та добровільно здати зброю не допомогли…

Тож очільник поліції Вінниччини Юрій Педос ввів операцію «Грім», а за рішенням керівництва Нацполіції та МВС України до проведення спецоперації залучили спецпідрозділ КОРД. Прибули вони із Києва на вертольоті. Відомо, що приземлились на стадіоні Чечельника. А до Вербки їхали на шкільному автобусі… Спецпризначенці провели штурм будівлі. При огляді хати знайшли предмети, схожі на тротилові шашки та детонатор. Рушниця господаря виявилась незареєстрованою. Наразі дебошир перебуває у лікарні в Бершаді. Очевидці розповідають, що він не пам’ятає нічого про те, що сталось.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Тим часом вінничани активно обговорюють даний інцидент і дивуються: чому для вгамовування сільського чоловіка «підшофе» прибули аж із Києва спецпризначенці. Невже наші поліцейські не могли із ним впоратись. Ось як прокоментував це голова Національної поліції України Сергій Князєв:

– Пам’ятаємо, як 2016 року загинули двоє поліцейських на Тернопільщині при аналогічних обставинах. Тому у цьому випадку підіймаємо спецпризначенців КОРД. Пораненого зловмисника зі зброєю затримали в забарикадованому будинку. Професіоналізм спецоперацій вимірюється збереженими життями, а не витраченими набоями. Вдячний адміністрації району за наданий шкільний автобус для операції. Але знову КОРД їхав на шкільному автобусі, як 2014-го на Сході, коли зупиняли росіян… дежавю. Думаю, незабаром у кожному обласному спецпідрозділі вже буде свій транспорт.

Віталіна Володимирова