– Коли наш наряд ніс службу з охорони публічного порядку на території центру, бійцям повідомили про хулігана. Чоловік погрожував людям пістолетом. А коли бійці прибули на місце, громадянин почав тікати. Тікаючи, намагався викинути зброю, — розповів начальник управління поліції охорони у Вінницькій області Сергій Голодюк. — Втім, його наздогнали, затримали й обеззброїли. Чоловік чинив опір, тож бійці застосували спецзасіб — газовий балончик й одягнули на нього наручники. Під час огляду у затриманого виявили пістолет, набої та два ножі.

За інформацією прес-служби обласної поліції, затриманим виявився 38-річний вінничанин, який раніше вже був судимий за вбивство та хуліганство. Пістолет був без маркувань, набої — бойові, а два ножі, за попередніми висновками експертів, мали ознаки холодної зброї. Чоловік влаштував конфлікт у кафе, бо не хотів розраховуватись.

Нині відкрито кримінальне провадження. А керівництво поліції охорони області планує заохотити своїх бійців за сумлінне виконання службових обов’язків.