Чоловік, який родом зі Жмеринки, рухався на автомобілі “Тойота Кемрі”, яку забув вказати у декларації, та перевищив швидкість. Його зупинили і помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти обстеження Віталій Грушковський не захотів. Внаслідок відмови стосовно нього було складено адмінпротокол за ст.130 – “керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції”.Цікаво, що дану справу чомусь Генеральна прокуратура замовчувала.

А днями стало відомо про несподіваний фінал цієї історії. Виявляється, того вечора Віталій Грушковський таки пройшов алкотест, але вже самостійно. І зробив це у Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, яка визнала його тверезим.

Далі ще більш шокуючі факти. Калинівський районний суд Вінницької області визнав неправомірними дії поліцейських, які 25 березня склали протокол стосовно голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського за начебто керування автомобілем у нетверезому стані.

– Суду було надано виписку міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м.Вінниця, в якій чітко зазначено, що ознак алкогольного сп’яніння у Грушковського не зафіксовано, а в лікарню він звертався для проходження тесту на наявність алкоголю в крові через одну годину після складення протоколу, – заявив суддя Аліменко. – Тому факт перебування у стані алкогольного сп’яніння під час керування транспортним засобом – автомобілем марки TOYOTA Camry не відповідає дійсності.

Цікаво, що у своїй постанові суддя Аліменко зазначив, що Грушковський ніде не працює. Якби це був пересічний громадянин, така помилка могла б сприйматися як прикра випадковість, але коли фігурант очолює Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів країни, така необізнаність судді виглядає щонайменше дивно…

Валентина Лісова