У Войнашівській школі 26 квітня відкрили меморіальну дошку випускнику – загиблому бійцю АТО Олександру Штейку. У мітингу взяли участь учнівський та педагогічний колектив школи, рідні, друзі, військові побратими, представники влади району, місцевого самоврядування, жителі села.

– Олександр був чудовою людиною. Він родом із села Балки. Після школи пішов на службу в Хабаровський військово-морський флот. Після закінчення служби на флоті навчався в торговельному технікумі. Далі довгий час працював у Барському райавтодорі. В 2014 році він один з перших пішов служити до 72-ої окремої гвардійської механізованої бригади, де був командиром БМП і мав позивний «Батерейка», – розповіли рідні та друзі загиблого. – У 2015 році отримав контузію очей і повернувся додому для реабілітації. Відновивши сили, Олександр Борисович знову повернувся на Схід. В 2016 році отримав орден “За мужність ІІІ ступеня”. 26 квітня 2017 року поблизу Верхньоторецька Донецької області під час обстрілу Олександр Штейко загинув від кулі снайпера. Того ж року, 11 жовтня, старший сержант Олександр Штейко нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІ ступеня.

Пам’ять загиблого вшанували хвилиною мовчання, запаливши свічки та поклавши квіти. Право відкрити меморіальну дошку було надано матері загиблого – Гвоздецькій Лідії Іллівні та військовим побратимам. Освячення меморіальної дошки провів настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Олександр.

Валентина Лісова