Сьогодні Президент Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння звання Героя України за виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності, вірність військовій присязі полковнику Євгену Пікусу посмертно.

– Під час урочистих заходів з нагоди 100-річчя створення прикордонної служби України та чергового випуску офіцерів Національної академії Державної прикордонної служби України вручив нагороду матері Євгена – Ганні Феодосіївні та рідному брату Михайлу. За мужність і героїзм 825 воїнів-прикордонників удостоєні державних нагород, одного з них відзначено Зіркою Героя України. Сьогодні маю за високу честь вручити ще одну Зірку Героя України – рідним полковника Євгена Пікуса, його мамі Ганні Феодосіївні та рідному брату Михайлу, теж прикордоннику, – цитує прес-служба Глави держави.

Ми вже детально розповідали про життя та подвиги полковника Євгена Пікуса, який ціною власного життя не дав Росії відкрити “третій фронт” проти України.

Онук Воїна, син Воїна, брат Воїна, Воїн… Посмертно “Народний герой України”… Він так і не побачив цю найвищу винагороду від українського народу, яку 1 жовтня 2015 року вручили особисто в руки його батькові… На жаль, і батько вже полишив цей світ, не перенісши важку втрату сина…