Бо тут колекцію всього свого життя, яку вдалось зібрати за 45 років, виставив викладач техуніверситету Олександр Вдовиченко. І хоча всі ці легковики, вантажівки, трамваї і танки представлені в масштабі 1:43, але Книга Рекордів України зафіксувала в цей день справжній дорослий Рекорд – 5037 моделей від

рожевого “Кадиллаку” Елвіса Преслі до останнього вінницького трамваю ВінВей-6!

– Я все життя мріяв про власний музей і збирав свою колекцію 45 років. А все почалось у 8 років, коли я купив першу модель за 1 карбованець! Це був «Фіат» 125, 1973 року донецької фабрики іграшок, якої нині вже не існує! І сьогодні в день відкриття музею ми із друзями покажемо всі – дуже рідкісні автомобілі 70-х років, подарунки і ексклюзивні моделі, які нам передала Вінницька транспортна компанія. А ще справжні «живі» двигуни із Бару, бібліотеку авто книг та клас, для занять із дітьми з історії громадського транспорту Вінниці!, – розповів колекціонер Олександр Вдовиченко. – Коли купляв перші автомобілі, ними не грався, а складав на полички… Нині сучасні «полички» і приміщення на головній вулиці міста нам надала громада Вінниці та відкриттю музею сприяв мер Сергій Моргунов. І я сьогодні щасливий, що мою колекцію – кращу в Україні та можливо Європі побачать діти, оцінять фахівці та туристи Вінниці.

Крім моделей Олександра Вдовиченка, в музеї вже є унікальні моделі танків, броньованої та військової техніки роботи колекціонера Андрій Гарника.

Також за словами керівника Музею Історії Вінниці Олександра Федоришена «невдовзі серед моделей транспорту має з’явитись вже знаменитий панцирник «Петлюра», гармати та бронепоїзд часів УНР.

– Від імені громади міста ми підтримали Олександра Вдовиченка, який буквально горить своїм захопленням і готовий був поділитись своєю колекцією із вінничанами та гостями Вінниці. Цей музей – це ще один крок до успіху нашого міста як туристичної перлини Поділля та краю, де знаю і цінують свою історію!, – зазначив в день відкриття міський голова Сергій Моргунов.

А представник Книги Рекордів України офіційно зафіксував ще один вінницький рекорд – найбільшу в Україні постійну колекцію-музей моделей транспорту в кількості 5037 одиниць! І вручив власнику колекції відповідний сертифікат, який став новим поповненням експозиції на Соборній, 64.