Дерева густо вкриті рожевим та білим цвітом, від якого віє неймовірним ароматом. І це золотий час для любителів фотографій і закоханих.

– Не могли з дружиною та дітьми пройти мимо такої квітучої краси. Ще за кілька десятків метрів від магнолій чути ніжний аромат, – каже вінничанин Олексій. – Поряд багато молоді, закоханих, малечі та навіть пенсіонерів, які вишикувались у черги за фото. Студенти роблять селфі, одна дівчина спеціально приїхала з Тяжилова на велосипеді, аби закарбувати це весняне диво. Бачив і таких, що завчасно виходили із трамваїв задля фотосесії.

Люди розповідають, що зазвичай магнолії розквітають наприкінці квітня – на початку травня. Але цьогоріч через стрімке потепління вінничани уже мають нагоду насолодитись цвітінням.

Цікаво, що свою назву дерево отримало на честь французького ботаніка П’єра Маньоля в 1703 році. Магнолії належать до стародавніх квіткових рослин. Рід відокремився в ті часи, коли бджіл ще не було, тому квіти цих рослин пристосовані до запилення за допомогою жуків. Представники роду магнолії ростуть у Північній Америці, Китаї, Кореї, Японії. Зараз магнолії дуже популярні в Україні. Найбільше їх у ботанічному саду Києва. Та, схоже, що конкуренцію йому невдовзі складе і Вінниця.

Вікторія Снігур
Фото Олексія Бойка