– 12 годин тривав представницький Чемпіонат України, на який приїхали клуби та загалом більше 280 спортсменів із Зендокай Карате До, – розповів голова Федерації Зендокай Карате До України, вінничанин Ігор Юкальчук. – Наймолодші учасники змагань в «Нокауті» – каратисти віком 6-7 років, хлопці-дівчата, які зібрали море оплесків та вболівальників із числа батьків. А найважча вагова категорія понад 90 кг показала найвидовищніші бої… Загалом судді, спортсмени та глядачі на трибунах побачили 29 квітня десятки яскравих і безкомпромісних поєдинків, а яких перемогли справді кращі. Також окремим «десертом» вінницького Чемпіонату України із Зендокай Карате До стали 5-хвилинні бої «без скла» серед дорослих спортсменів, які змагались у форматі Чемпіонату Японії в червони і синіх захисних масках.

Всі переможці та призери Чемпіонату отримали у Вінниці чудові кубки, медалі та дипломи…

– Скажіть, батьки часта запитують вас як тренера, приводячи свою дитину на заняття Зендокай Карате і дивлячись на наші змагання – «Наскільки безпечним є Зендокай Карате? Чи можливі травми?»

– За даними статистики, карате по травматизму знаходиться на п’ятдесятих місцях. Карате Зендокай безпечніше багатьох «нешкідливих та безпечних» видів спорту. Футбол, баскетбол, волейбол, гірські лижі, теніс, хокей, художня та спортивна гімнастика, стрибки з трампліну і навіть синхронне плавання набагато небезпечніше і травматичніше !

Незважаючи на те, що в Зендокай Карате на змаганнях працюють в повний контакт, травми практично виключені (крім дрібних січок та синяків) за рахунок сучасного захисного спорядження, дисципліни, правил змагань та кваліфікації суддів.

Захисту спортсмена в карате приділяється особлива увага. Наприклад, шолом NHG (який використовується для дітей в Зендокай Карате) із спеціальним суперміцним захисним пластиковим склом, витримує удар бейсбольної біти! Також обов’язковими є захисний жилет, пахова раковина та накладки на руки і ноги.

Відразу відповідь на ще одне питання: яке захисне спорядження для тренувань необхідно придбати?

Необхідно придбати: захисний шолом, накладки на руки, захист на ноги, пахову раковину для хлопчиків та захисний жилет.

– Це дорогий вид спорту?

– Насправді здоров’я наших дітей безцінне, і я би не радив на цьому економити. Захисне спорядження в Зендокай Карате використовується тільки спеціального зразка і розробляється спеціально для нас. А що стосується ціни, то комплект захисного спорядження коштує не дорожче костюму для танців для одного виступу та набагато дешевше комплекту форми для хокею, тай прослужить воно мінімум 5 років при інтенсивному використанні…

Займайтесь спортом, приводьте дітей та самі записуйтесь в наші клуби! Сила в єдності!