– Згідно «Закону про освіту» визначається механізм проведення конкурсу на посади директорів шкіл. Передбачено, що посаду керівника закладу загальної середньої освіти може претендувати громадянин України, який має вищу освіту та стаж педагогічної роботи не менше 3-х років. А також має організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, – прокоментувала рішення сесії директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Директор школи призначається на посаду за результатами конкурсного відбору строком на шість років (строком на два роки – для особи, яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше) на підставі рішення конкурсної комісії.

Одна і та сама особа не може бути керівником відповідного закладу загальної середньої освіти більше ніж два строки підряд (до першого строку включається дворічний строк перебування на посаді керівника закладу загальної середньої освіти, призначеного вперше).

Після закінчення другого строку перебування на посаді особа має право брати участь у конкурсі на заміщення вакансії керівника в іншому закладі загальної середньої освіти або продовжити роботу в тому самому закладі на іншій посаді.

Призначення керівника закладу загальної середньої освіти, засновником якого є Вінницька міська рада, здійснює Департамент освіти Вінницької міської ради за результатами конкурсного відбору, шляхом укладення контракту (трудового договору).