Ми продовжуємо конкурс на найкращу косу Вінниччини, який започаткувала наша газета. Участь можуть брати як дівчата, так і жінки різного віку. Надсилайте на адресу редакції (м. Вінниця, просп. Космонавтів, 23) якісні фото або на електронну пошту (gazeta@www.www.33kanal.com), та короткі розповіді про себе й секрети догляду за волоссям. Обов’язково вкажіть довжину своєї коси.

У 21-річної Ольги Нідзельської із села Лука-Мовчанська Жмеринського району довжина волосся – 102 см.

– Довгу косу маю ще з дитинства і ні разу не обрізала її. У житті бували різні ситуації, пов’язані із волоссям. Наприклад, на першому курсі дівчинка, з якою жила у кімнаті, порадила змінити імідж і піти у перукарню зробити «каре». Так гарно вона все аргументувала, що я майже погодилася, але згодом передумала, — розповідає про себе довгокоса красуня. — У дитинстві дуже часто їздила у дитячі табори відпочинку, де щодня треба було самій зробити зачіску. Так навчилася плести «колосочки» різних видів, які з кожним роком удосконалювала. Мало того, що собі зачіски робила, та ще й плела коси усім дівчаткам у кімнаті. Дома заплітала сестричок Танюшу й Аллусю, які теж мають гарне волосся. Раніше навіть мріяла бути перукарем. Але доля склалася по-іншому: я стала вчителем початкових класів. Зараз працюю у НВК «Школа АІСТ» м. Вінниці. На роботу часто ходжу із закладеним волоссям, але це не заважає на собі вчити дітей плести косички. Коли є вільний час – заплітаю своїх дівчаток із класу.

Косу успадкувала від матусі

Вперше участь у конкурсі бере 5-річна Крістіна із мальовничого села Бохоники Вінницького району. При зрості 114 см довжина її волосся 65 см.

– Крістінка відвідує садочок «Дзвіночок» у групі «Сонечко». Гарні коси донечка успадкувала від матусі, — розповідають її батьки. — Любить гарні зачіски, але полюбляє ходити з розпущеним волоссям. Донечка пишається своєю розкішною косою, любить танцювати і красуватись перед дзеркалом, а ще обожнює кататись на велосипеді і грати у веселі ігри з молодшою сестричкою Тетянкою та братиком Єгором.

Віталіна Трудько