Я про це знаю і спеціально залишаю телефон на видному місці, інакше вона перериє всі мої речі. І переконувати її, що все це безглуздо, – марна річ, бо ще влаштує депресію на цілий тиждень чи втече із чемоданом до батьків.

Кілька разів Тетяна вже навіть дзвонила кільком, які просто були нашими замовниками на роботі. Наговорила їм: чого чіпляється до одруженого чоловіка, коли останній раз зі мною зустрічалася? Мені було так соромно за її поведінку! То тепер ті жінки бояться зі мною вітатись.

Тому тепер до звичної роботи у мене додається ще одна – стирати всі дзвінки з жіночими голосами та повідомлення. Мій шеф каже, що навіть заздрить, он як мене дружина кохає, як переживає! Йому б таку! А я вже просто божеволію від цих ревнощів. Посміхнувся продавщиці, пропустив жінку перед собою в автобусі, допоміг мамі із візочком, пішов до терапевта, а виявилося, що лікар – жінка… І ось вже тобі великий вечірній скандал!

У мене дуже багато роботи, я працюю з мобільним зв’язком. У голові має триматися купа інформації. Багато маю виїздів на місця. Але останнім часом пропускаю багато важливих фактів. Починають зриватися важливі замовлення. А буває, що я сам вибухаю, коли розмовляю з клієнтами. І розумію, що сьогодні-завтра можу розпрощатися з цією роботою. Адже тут я почуваю себе впевнено, маю багато знань у цій справі, стажувався у кількох країнах. А зарплата в мене складає понад 15 тисяч гривень. І що, тепер іти працювати вантажником через безглузді ревнощі?

Я свого часу навіть запропонував Тані працювати разом. А вона зразу поцікавилася: ким? Відповів, що спочатку простим спеціалістом, але вона дуже швидко навчиться, та і я допоможу, тому вже за рік може зробити кар’єру. Дружина дуже розсердилася: «То ти великий начальник, а я піду простою робітницею! Може, ще б прибиральницею мені запропонував стати у вашій славній фірмі?» Ну, і що тут скажеш?

Насправді я все ще дуже люблю дружину. Готовий працювати 12 годин на добу, щоб у нас було все, хоча вона сидить вдома і займається лише кухнею-прибиранням. А коли приїжджає теща, взагалі стає нестерпно. «Він у тебе дуже гарний, говіркий, до такого жінки липнуть, та ще й роботу має панську», – отак накручує мою Таню теща. А все тому, що мій покійний тесть був страшенним гультяєм. Навіть помер у будинку чергової коханки від серцевого нападу. То тепер Тані та її мамі ввижається, що всі чоловіки такі самі.

Я розумію, Таня у цьому середовищі росла, тому склала собі таке уявлення про життя. Я навіть намагався з нею про це поговорити, але де там! Або вона цього насправді не усвідомлює, або їй просто соромно в цьому зізнатися. Я вже так страшенно втомився від всього цього, що деколи починає закрадатися нова думка: «А може, кинути це все? Розлучитися?» Тривожно, що такі думки навідуються до мене все частіше. І прийде момент, коли я нарешті подам заяву на розлучення. Поки дітей у нас немає..

Володимир, читач