Боролись за перемогу і вихованці студії «Шахіна» з Вінниці, для яких це дебют на змаганнях такого високого рівню. Оцінювали танцюристів професійні судді, серед яких були представники інших країн.

– До фестивалю ми готувались три місяці без вихідних. Нашою особливістю став творчий підхід до змагань. Групи наших танцівниць мали кодові назви — кошенята, феєчки, Барбі, африканці, туземки, фламенко, хіп-хоперки, — каже засновниця «Шахіни» Діана Подолянчук. — Сольні номери представляли також в оригінальних образах: Русалонька, Покахонтас, Ельза з мультика «Холодне серце», Меріда з «Хороброго серця» та Попелюшка. У нас були не лише чудово продумана режисура, а й пластичність рухів та професійні акробатичні трюки, які ставить наш тренер Еліна Володимирівна. Костюми для дівчаток шила у Києві Ольга Руденко, в якої за плечима робота на проекті «Танці із зірками».

У результаті «Шахіні» вдалось здобути аж 90 перемог – 78 медалей,12 кубків за групові номери та найголовніший приз міжнародного фестивалю «Inter Galactic» – Гран-прі.

– Наша група «кошенят», яким по 3-3,5 рочку і вони були наймолодшими на цих змаганнях, станцювала номер самостійно. Також журі підкорила 5-річна Катерина Кривенко, яка стала чемпіонкою у п’яти номінаціях. Ми не передчували такий тріумф, — зізнається Діана. — Просто творили, фантазували, робили цікаві тренування для дітей, любили їх. Вважаю, що головний секрет успіху — любов до дітей та чудова команда. Наприклад, моя сестричка Вікторія відробляє номери, тренує та мотивує учнів. А мама — Леся Макарівна — повністю відповідає за організацію усього та всіх.

Вікторія Снігур