У вільний час наш земляк займався вокалом. Цікаво, що до цього Валентин чотири рази «штурмував» проект, але всі спроби закінчувались фіаско.

Цього разу Валентина підтримали троє суддів, але він обрав Сергія Бабкіна. В подальшому він переміг конкурентів на «вокальних боях» і «нокаутах». Хлопець дійшов до етапу прямих ефірів, але, на жаль, під час першого покинув шоу. Втім, за цей час Валентин став народним улюбленцем, йому пророкують велике майбутнє. Співоча кар’єра – пріоритет для Біленького. Однак це не заважає мріяти про кохання, велику родину та чотирьох діток! Хлопець дав ексклюзивне інтерв’ю нашій газеті.

– Валентине, розкажіть про свою родину. Коли та чому стали співати?

– Тато і мама мешкають у Вапнярці. Вони – приватні підприємці. Три брати працюють на залізниці, ще один займається фото- та відеозйомкою. Сестра живе та працює в Одеській області. Співати я став ще у дитинстві, тому що міг і мене про це просили. Перший виступ був чи то в другому, чи третьому класі. Та згодом закинув цю справу, але все ж повернувся до музики у десятому класі. Закінчив музичну школу по класу фортепіано.

– Маючи такий чарівний голос, чому обрали технічну освіту?

– Це технічна освіта обрала мене. Насправді період вступу до ВНЗ був важким, а я ще й мріяв навчатись на бюджеті, тому зупинився на Вінницькому національному технічному університеті. І ні разу про це не пошкодував. Працював монтером, і велику частину коштів витрачав на вокал. Зараз займаюсь та хочу розвиватись у музиці. Думаю виконувати ліричні пісні, але, можливо, не тільки.

– Як стали учасником проекту «Голос країни»? Коли йшли туди, чи думали, з ким би з зіркових наставників хотіли попрацювати?

– У першу чергу, потрібно бути чесним із командою «Голосу країни», дуже багато займатись вокалом, та й від репертуару чимало залежить. Я ходив на кастинги п’ять разів і вже думав здаватись, але завдяки проекту зрозумів, що всьому свій час. Про те, хто буде тренерами, дізнались за день до зйомок. Я хотів до команди Сергія Бабкіна, тому що спостерігав за ним останній рік — він дуже класна людина. Вміє порадити і показати, що ти можеш зробити насправді, вміє відкривати особистості, і це круто. Співпраця із Сергієм Бабкіним — це більше дружба та робота, його щирість заряджає. Думаю, надалі ми будемо підтримувати зв’язок.

– А які мудрі поради отримали від наставника Сергія Бабкіна?

– Головна настанова — це не зупинятись, і я з ними згоден. І ми дійсно могли спілкуватись після виступів зі всіма тренерами, адже навіть розмова в хвилину — це лекція, це урок від людей, які знають, як це правильно робиться.

– Заради шоу Ви працювали і над зовнішністю…

– Я довго збирався із силами, щоб схуднути. Врешті-решт, за два роки втратив 28 кг. І «Голос країни» став для мене мотиватором на цьому шляху. Я бігав по 8 км. Думаю, це непогано. До того ж контролював свій раціон. Далі продовжуватиму займатися спортом і працювати над собою.

– Коли у нокаутах Ви виконували ліричну пісню Kodaline, то на обличчі Потапа були сльози…

– Думаю, що ця пісня одна з найкращих, яку я обрав сам. А ще вона емоційно складна. Навіть не знаючи англійської, її можна зрозуміти по музиці, темпу, відчуттях. Пісня про важкі переживання однієї людини.

– Як змінив Вас проект «Голос країни»? Як склались стосунки з іншими учасниками?

– Проект дав мені зрозуміти, чим я повинен займатись. З тією командою, яка була на батлах, ми спілкуємось всі і будемо продовжувати це робити. Також дружимо з учасниками інших команд, це можна спостерігати у наших соцмережах. На вулиці мене впізнають доволі часто. Не очікував, що дійду так далеко, бо тільки мріяв про це. І це чудовий старт кар’єри. Я щиро вдячний усій команді «Голосу країни».

– Чи вільне серце вінницького романтика Валентина Біленького?

– Наразі моє серце вільне. А біля себе бачу ту, кого покохаю по-справжньому.

Віталіна Трудько